Tuesday, May 24, 2011

xder tajuk

aduiii, sakitnya kaki...kesan berlari semalam..
ari ni lisan pulak.....
aku datang sana jam 7.15 pagi..
pastu mendaftar n kenalpasti panel ape...
aku kena panel 2...
ada 3 panel....ada sesi pagi n petang...
aku kira aku bernasib baek kena sesi pagi..
tapi tunggu punya tunggu jam 2.30 baru masuk inteview... giloooo...
panel 1 n 3 senang2 je.. xpayah tunggu lame2.. kitaorg kena tinggal 20 lebih orang..
time name di panggil, panel aku baru je num 58...
panel 1 n 3 dah number 80 lebih....
aduh...
kesian la sape yg kena sesi petang.. msti akher lagi abisnya...
malangnyaaa  nasib kena panel 2 tu...
bila masuk dalam bilik inteview, darah gemuruhku datang...
bergetar tanganku... xdapat cover lagi ni....

~ mula2 kitaorang di suruh nyanyi... (macam ujibakat pulak)...
aku nyanyi dgn muka nerves n tukang inteview tu prasan..
dia tegur.. jgn neves sangat...hahaha

~ pastu dia suruh kenalkan diri..
nama saya Nazatul Sofiana bt Hasbi... bla bla blabla 
bla...

~ pastu dia tanye ape yg kita tau pasal kemas..
sorang2 kena tanya...aku ni dahla org ke 3... 
jadi apa yg aku nak cakap dah kena cakap org ke 2 n pertama.. 
xda point lagi dah..kesian kannn...

~pastu dia tnya apa yg kita tau pasal post yg aku mintak tu...
mcm biasa... jawapan dah d bagitau org prtama n kedua..
aku jwb-mengajar n menjaga budak.....
org tu cakap kalau mcm tu, senang je la keja kan....
(adui...rasa nak sound jak org tu)

~apa yg Kemas pernah anjurkan kat kpg (ni aku mmg xtau..) gilerrrrr......
aku jawab jakla Gerakan Desa Wawasan...
pastu pegawai tu tanya, ada aktiviti GDW tu kat kpg aku.. 
jwapan selamat - aku xtau sebab aku lame tinggal kat asrama... hahhaa..
pastu ade pulak org tu tnya, msih ok x papan GDW kat kpg aku...
kalau dah rosak, dia blh gantikan.. (xtau apa mksud ayat tu.. p mcm sindir jak tu..)
sabar2...

~isu semasa pulak... 
kali ni aku di suruh dulu..
mgkin org tu prasan aku cam xde idea je bila jadi org terakhir... kih3...
aku jawab-tanah runtuh... wah.. hebat kan...
tau ape org tu cakap...
"dari tadi je tanah runtuh.. nak isu lain pulak" .. 
sabar2 nana... 
aku jawab jak pilihanraya..... 
pastu soalan dia pulak, dah ngundi ke???? aku senyum je...
pastu dia cakap, sengih2 ni mesti xsempat ngundi sebab lewat daftar...
jadi jawab jak la "YA".. dia tanya, dia jawab... (tapi sebenarnya aku belum daftar lagi....)

~soalan terakhir untuk aku - apa fungsi pilihanraya??? hahaaaa... ni je yg aku dpt jawab lancar kot....
_____________________________________________
kalau la aku xdapat kursus ni, rasa2nya masa2 akan datang aku xkan mintak lagi kot... sebab:

-sekarang aku dah mcm si capek dah..
kaki sakit woooooo.. kesan semalam..

-tunggu inteview sampai berjam2.. buang masa....
xbaek buang masa kannn...

-kelaparan, kehausan, kepeningan, kenervesan menunggu...

-letih berdiri... letih, then duduk bersila kat lantai...

-tali kasut aku putus time berlari.. malunyaaaaa.... talinya tertarik kat tengah2 trex tu......

-kasut inteview aku tertanggal tapaknya.... nasibla dah dalam kreta... 

-malang2..

tapi, apapun, aku berserah sekarang... kalau ada, adala.. kalau xde, apa boleh buat kan.. xder rezeki.. ikhlaskan hati, kuatkan semangat......tawakal je la.... =)

ayat penutup = tengokla gambar2 kitaorang ni ye. duduk kat lantai...hehehe


 ~masih sempat tersenyum walaupun letih menunggu.. syabas kwn2~

 ~azzah pakai hp baru... warna hitam lagi tu....~

 ~study2.. rajinnye.. aku bergosip je~

~ hehehehehhe.. tengok... xdapat duduk bersila..(sakit kaki) ~

 ~mukaku gelappppp... burn3~

~hehehehehe~


4 comments:

mizzCloudy said...

assalamuaikum hai akak cantik blog.. aka sedap nama aka nanasoha.. tpi lan nama kawan saya nasuha hahaha.... sedap nama akaka (:

NaNaSoHa said...

tq dik....

F:i:N:a said...

hik3...kacak blog...kmk freshi gik3...mun jak..

NaNaSoHa said...

fina: berik link blog ktk lok...

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, May 24, 2011

xder tajuk

aduiii, sakitnya kaki...kesan berlari semalam..
ari ni lisan pulak.....
aku datang sana jam 7.15 pagi..
pastu mendaftar n kenalpasti panel ape...
aku kena panel 2...
ada 3 panel....ada sesi pagi n petang...
aku kira aku bernasib baek kena sesi pagi..
tapi tunggu punya tunggu jam 2.30 baru masuk inteview... giloooo...
panel 1 n 3 senang2 je.. xpayah tunggu lame2.. kitaorg kena tinggal 20 lebih orang..
time name di panggil, panel aku baru je num 58...
panel 1 n 3 dah number 80 lebih....
aduh...
kesian la sape yg kena sesi petang.. msti akher lagi abisnya...
malangnyaaa  nasib kena panel 2 tu...
bila masuk dalam bilik inteview, darah gemuruhku datang...
bergetar tanganku... xdapat cover lagi ni....

~ mula2 kitaorang di suruh nyanyi... (macam ujibakat pulak)...
aku nyanyi dgn muka nerves n tukang inteview tu prasan..
dia tegur.. jgn neves sangat...hahaha

~ pastu dia suruh kenalkan diri..
nama saya Nazatul Sofiana bt Hasbi... bla bla blabla 
bla...

~ pastu dia tanye ape yg kita tau pasal kemas..
sorang2 kena tanya...aku ni dahla org ke 3... 
jadi apa yg aku nak cakap dah kena cakap org ke 2 n pertama.. 
xda point lagi dah..kesian kannn...

~pastu dia tnya apa yg kita tau pasal post yg aku mintak tu...
mcm biasa... jawapan dah d bagitau org prtama n kedua..
aku jwb-mengajar n menjaga budak.....
org tu cakap kalau mcm tu, senang je la keja kan....
(adui...rasa nak sound jak org tu)

~apa yg Kemas pernah anjurkan kat kpg (ni aku mmg xtau..) gilerrrrr......
aku jawab jakla Gerakan Desa Wawasan...
pastu pegawai tu tanya, ada aktiviti GDW tu kat kpg aku.. 
jwapan selamat - aku xtau sebab aku lame tinggal kat asrama... hahhaa..
pastu ade pulak org tu tnya, msih ok x papan GDW kat kpg aku...
kalau dah rosak, dia blh gantikan.. (xtau apa mksud ayat tu.. p mcm sindir jak tu..)
sabar2...

~isu semasa pulak... 
kali ni aku di suruh dulu..
mgkin org tu prasan aku cam xde idea je bila jadi org terakhir... kih3...
aku jawab-tanah runtuh... wah.. hebat kan...
tau ape org tu cakap...
"dari tadi je tanah runtuh.. nak isu lain pulak" .. 
sabar2 nana... 
aku jawab jak pilihanraya..... 
pastu soalan dia pulak, dah ngundi ke???? aku senyum je...
pastu dia cakap, sengih2 ni mesti xsempat ngundi sebab lewat daftar...
jadi jawab jak la "YA".. dia tanya, dia jawab... (tapi sebenarnya aku belum daftar lagi....)

~soalan terakhir untuk aku - apa fungsi pilihanraya??? hahaaaa... ni je yg aku dpt jawab lancar kot....
_____________________________________________
kalau la aku xdapat kursus ni, rasa2nya masa2 akan datang aku xkan mintak lagi kot... sebab:

-sekarang aku dah mcm si capek dah..
kaki sakit woooooo.. kesan semalam..

-tunggu inteview sampai berjam2.. buang masa....
xbaek buang masa kannn...

-kelaparan, kehausan, kepeningan, kenervesan menunggu...

-letih berdiri... letih, then duduk bersila kat lantai...

-tali kasut aku putus time berlari.. malunyaaaaa.... talinya tertarik kat tengah2 trex tu......

-kasut inteview aku tertanggal tapaknya.... nasibla dah dalam kreta... 

-malang2..

tapi, apapun, aku berserah sekarang... kalau ada, adala.. kalau xde, apa boleh buat kan.. xder rezeki.. ikhlaskan hati, kuatkan semangat......tawakal je la.... =)

ayat penutup = tengokla gambar2 kitaorang ni ye. duduk kat lantai...hehehe


 ~masih sempat tersenyum walaupun letih menunggu.. syabas kwn2~

 ~azzah pakai hp baru... warna hitam lagi tu....~

 ~study2.. rajinnye.. aku bergosip je~

~ hehehehehhe.. tengok... xdapat duduk bersila..(sakit kaki) ~

 ~mukaku gelappppp... burn3~

~hehehehehe~

4 comments:

  1. assalamuaikum hai akak cantik blog.. aka sedap nama aka nanasoha.. tpi lan nama kawan saya nasuha hahaha.... sedap nama akaka (:

    ReplyDelete
  2. hik3...kacak blog...kmk freshi gik3...mun jak..

    ReplyDelete
  3. fina: berik link blog ktk lok...

    ReplyDelete