Sunday, March 11, 2012

Akhirnya aku kahwin :)

Salamm..
Setelah 7 bulan meninggalkan hobi & kerja2 membaca novel, akhirnya......


last aku baca YES BOSS... tu pu time bulan posa thn lepas...

atas sebab2 kesibukan yg terlalu mencengkam jiwa raga(ecehhhhh), akhirnya dapat jugak aku baca novel...kih3..apaka ayatku ni..aku pun x faham..

so, selamat brcuti kepada cikgu2 sekalian, n selamat bersekolah kepada sahabat2 yg masih study tu especially kwn2 di UiTM.. Uitm dihatiku.;)

 


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me


Saturday, March 10, 2012

A woman's du'a for her future husband ♥



O Allah! Please grant me the one
Who will be the garment for my soul
Who will satisfy half of my deen
And in doing so make me whole

Make him righteous and on your path
In all he'll do and say
And sprinkle water on me at Fajr
Reminding me to pray

May he earn from halal sources
And spend within his means
May he seek Allah's guidance always
To fulfill all his dreams

May he always refer to Qur'an
and the Sunnah as his moral guide
May he thank and appreciate Allah
For the woman at his side

May he be conscious of his anger
And often fast and pray
Be charitable and sensitive
In every possible way

May he honor and protect me
And guide me in this life
And please Allah! Make me worthy
to be his loving wife

And finally, O Allah!
Make him abundant in love and laughter
In taqwa and sincerity
In striving for the hereafter!

May Allah grant all the Muslim sisters with such husbands... Ameen ya rab! :) ♥


thanks : facebook.



Tuesday, March 6, 2012

TASBIH



Sunday, March 4, 2012

ini la nasibku

Salam semua...izinkan saya update blog ni.hehehe..
Nak carita pasai kelas.untuk pengetahuan korang, kelas aku menyewa bangunan wanita... so faham2 je la...ada banyak barang dalam tu.. tapi memang kesal sangat ni... geram n boleh menyebabkan mood aku lari menjauhkan diri.

 Setiap kali lepas dorang gunapakai barang2 tersebut, dorang xsusun elok2.. sedangkan memang ada tempat letak barang khas... adoi...walaupun aku tau dorang2 takkan baca blog ni, cukupla sekadar untuk aku melepas geram ye...
 
Nak komen pun tak boleh.takut nanti orang cakap "syukurla orang bagi sewa tempat tu"..
Memang aku syukur sangat2.. tapi jangan la buat kelas aku macam ni..kesian ngan budak2. Apa pulak mak bapak budak tu cakap setiap kali tngok barang2 tu berselerak..bahaya tau...aiyooo...

penat tau aku hias kelas tu sorang2..tanpa pertolongan orang lain..aku la yang turun naik kerusi tampal tu tampal ni...pastu dorang buat macam ni..huhuhu... "TAK PERLU KATA APA-APA... SENYUM, SABAR"




 korang nak tau sesuatu tak?? sekarang ni aku tengok kelas aku dah tak macam kelas..dah macam dewan makan pulak.sedih tau... pas kemas2 pastu jadi macam ni..kemas lagi, jadi macam ni lagi..tak tau nak buat camne lagi... :(


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, March 11, 2012

Akhirnya aku kahwin :)

Salamm..
Setelah 7 bulan meninggalkan hobi & kerja2 membaca novel, akhirnya......


last aku baca YES BOSS... tu pu time bulan posa thn lepas...

atas sebab2 kesibukan yg terlalu mencengkam jiwa raga(ecehhhhh), akhirnya dapat jugak aku baca novel...kih3..apaka ayatku ni..aku pun x faham..

so, selamat brcuti kepada cikgu2 sekalian, n selamat bersekolah kepada sahabat2 yg masih study tu especially kwn2 di UiTM.. Uitm dihatiku.;)

 


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Saturday, March 10, 2012

A woman's du'a for her future husband ♥



O Allah! Please grant me the one
Who will be the garment for my soul
Who will satisfy half of my deen
And in doing so make me whole

Make him righteous and on your path
In all he'll do and say
And sprinkle water on me at Fajr
Reminding me to pray

May he earn from halal sources
And spend within his means
May he seek Allah's guidance always
To fulfill all his dreams

May he always refer to Qur'an
and the Sunnah as his moral guide
May he thank and appreciate Allah
For the woman at his side

May he be conscious of his anger
And often fast and pray
Be charitable and sensitive
In every possible way

May he honor and protect me
And guide me in this life
And please Allah! Make me worthy
to be his loving wife

And finally, O Allah!
Make him abundant in love and laughter
In taqwa and sincerity
In striving for the hereafter!

May Allah grant all the Muslim sisters with such husbands... Ameen ya rab! :) ♥


thanks : facebook.

Tuesday, March 6, 2012

Sunday, March 4, 2012

ini la nasibku

Salam semua...izinkan saya update blog ni.hehehe..
Nak carita pasai kelas.untuk pengetahuan korang, kelas aku menyewa bangunan wanita... so faham2 je la...ada banyak barang dalam tu.. tapi memang kesal sangat ni... geram n boleh menyebabkan mood aku lari menjauhkan diri.

 Setiap kali lepas dorang gunapakai barang2 tersebut, dorang xsusun elok2.. sedangkan memang ada tempat letak barang khas... adoi...walaupun aku tau dorang2 takkan baca blog ni, cukupla sekadar untuk aku melepas geram ye...
 
Nak komen pun tak boleh.takut nanti orang cakap "syukurla orang bagi sewa tempat tu"..
Memang aku syukur sangat2.. tapi jangan la buat kelas aku macam ni..kesian ngan budak2. Apa pulak mak bapak budak tu cakap setiap kali tngok barang2 tu berselerak..bahaya tau...aiyooo...

penat tau aku hias kelas tu sorang2..tanpa pertolongan orang lain..aku la yang turun naik kerusi tampal tu tampal ni...pastu dorang buat macam ni..huhuhu... "TAK PERLU KATA APA-APA... SENYUM, SABAR"




 korang nak tau sesuatu tak?? sekarang ni aku tengok kelas aku dah tak macam kelas..dah macam dewan makan pulak.sedih tau... pas kemas2 pastu jadi macam ni..kemas lagi, jadi macam ni lagi..tak tau nak buat camne lagi... :(


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me