Wednesday, May 11, 2011

Dalam Mihrab CInta

baru abis tengok Movie DALAM MIHRAB CINTA
apa yg dapat aku katakan, crita ni BEST....
hehehee..

sinopsis :

Syamsul (Dude Harlino) pemuda 20 tahun-an bertekad menuntut ilmu di sebuah pesantren di Kediri, meninggalkan kehidupannya yang cukup nyaman. Disini ia bertemu dengan Zizi (Meyda Sefira) putri pemilik pesantren yang pernah ditolongnya ketika dijambret di kereta, yang kejadian tersebut membuat mereka jadi dekat.

Dipesantren ini Syamsul terusir karena dituduh mencuri akibat fitnah sahabatnya sendiri Burhan (Boy Hamzah). Kemudian karena keluarganya sendiri juga tidak mempercayainya, hingga benar-benar membuat Syamsul menjadi seorang pencopet.

Di tengah kekacauan dan kegelapan hidupnya ini Allah memberikan jalan baginya untuk bertobat dan mempertemukannya dengan Syilvie (Asmirandah) seorang gadis solehah.

Apakah Syilvie nantinya yang akan berjodoh dengan Syamsul ataukah Zizi yang bakal jadi pendamping hidupnya?  

 ~ kesian aku tengok si shamsul kena belasah.... brapa kali ntah kena belasah....
mula2 time dia d fitnah.. pastu kat rumah pun kena belasah abang2nya... then, kena belasah time dia mencuri rantai..

~ keperitan hidup yg mmbuatkan shamsul menjadi seorang pencopet dompet orang...

~ benarla, setiap yg terjadi ada hikmahnya.. dia di halau dari pesantren kemudian d masukkan ke penjara sebab mencuri rantai dan akhirnya dia mendapat hidayah...

~last crita ni dia menjadi seorang penceramah dan ustaz yg handal....

~kesiannya si shamsul ni sebab xjadi kawen dengan Syilvie... Syilvie kemalangan semasa dalam perjalanan menghantar kad undangan perkahwinannya dengan Shamsul.... jodoh pertemuan di tangan Tuhan.. akhirnya dia berkahwin ngan zizi.....


psttttt...... aku tengok crita ni macam tengok KCB pulak.. sebab majoriti pelakonnya adalah pelakon KCB...hahahahaa







0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, May 11, 2011

Dalam Mihrab CInta

baru abis tengok Movie DALAM MIHRAB CINTA
apa yg dapat aku katakan, crita ni BEST....
hehehee..

sinopsis :

Syamsul (Dude Harlino) pemuda 20 tahun-an bertekad menuntut ilmu di sebuah pesantren di Kediri, meninggalkan kehidupannya yang cukup nyaman. Disini ia bertemu dengan Zizi (Meyda Sefira) putri pemilik pesantren yang pernah ditolongnya ketika dijambret di kereta, yang kejadian tersebut membuat mereka jadi dekat.

Dipesantren ini Syamsul terusir karena dituduh mencuri akibat fitnah sahabatnya sendiri Burhan (Boy Hamzah). Kemudian karena keluarganya sendiri juga tidak mempercayainya, hingga benar-benar membuat Syamsul menjadi seorang pencopet.

Di tengah kekacauan dan kegelapan hidupnya ini Allah memberikan jalan baginya untuk bertobat dan mempertemukannya dengan Syilvie (Asmirandah) seorang gadis solehah.

Apakah Syilvie nantinya yang akan berjodoh dengan Syamsul ataukah Zizi yang bakal jadi pendamping hidupnya?  

 ~ kesian aku tengok si shamsul kena belasah.... brapa kali ntah kena belasah....
mula2 time dia d fitnah.. pastu kat rumah pun kena belasah abang2nya... then, kena belasah time dia mencuri rantai..

~ keperitan hidup yg mmbuatkan shamsul menjadi seorang pencopet dompet orang...

~ benarla, setiap yg terjadi ada hikmahnya.. dia di halau dari pesantren kemudian d masukkan ke penjara sebab mencuri rantai dan akhirnya dia mendapat hidayah...

~last crita ni dia menjadi seorang penceramah dan ustaz yg handal....

~kesiannya si shamsul ni sebab xjadi kawen dengan Syilvie... Syilvie kemalangan semasa dalam perjalanan menghantar kad undangan perkahwinannya dengan Shamsul.... jodoh pertemuan di tangan Tuhan.. akhirnya dia berkahwin ngan zizi.....


psttttt...... aku tengok crita ni macam tengok KCB pulak.. sebab majoriti pelakonnya adalah pelakon KCB...hahahahaa





No comments:

Post a Comment