Wednesday, April 25, 2012


 
Salam....
25/4/2012...
bukak2 blog dah lain dah...aku tercarik2 manala tmpat nak buat new post....
susah betull..
zaman dan berubah....kan3...
tapi ni pun ok gak..siap ada location lagi tu..canggih wooo
 
Alhamdulillah dah dapat gaji..
4 bulan menunggu..huhuhuhuhu...
tp tunggakan untuk 13% blm dpt lagi.(bak kata kwn aku la)..
aku sendiri belum cek lagi payslip aku...
xpela kan, smpanan untuk bulan depan...:)
alhamdulillah..


Sunday, April 8, 2012

Al-Fatihah dan maknanya...



Wednesday, April 4, 2012

pengajaran n pembelajaran


Orang perempuan JANGAN MUDAH TERTIPU dengan ayat lelaki yang MENGORAT versi baik:
"saya tertarik dengan status-status tazkirah awak di facebook/tagg(lman sosial).." atau "saya nak awak bimbing saya jadi baik.." dan yang sewaktu dengannya..

Ketahuilah, lelaki itu FITRAHNYA MEMBIMBING WANITA, bukan dibimbing wanita..dan jika betul dia inginkan bimbingan, dia pasti akan MENCARI SAHABATNYA yang SOLEH... ataupun PARA USTAZ..

p/s : Jika dia mencari kamu sebagai 'PEMBIMBING', sangat pasti ada udang di sebalik mee..HATI-HATI dengan AYAT LUNAK ORANG LELAKI..♥♥

:: Lelaki yang BAIK adalah lelaki yang boleh membimbing wanita ke jalanNya, BUKAN MENGHANYUTKANNYA ::
Copy from FB...
betul2 aku pun pernah mngalami keadaan tu...hairan jugak, knapa nak cari aku sdgkan bnyk lagi ustaz2... ntahla.. no komen..nasib baek aku msh brfikiran waras.. pernah beberapa kali terserempak dengan budak tu.... tapi lansung xnak tegur aku.  ke dia xkenal aku?? ke buat2 xkenal.. ntah pa2 kan??aku ke yg salah... nampak sangat ada udang di sebalik maggi.... So, renung2kAn dan selamat beramal.. cewahhhh :
 


Monday, April 2, 2012

2 April 2012

Salam n selamat malam..
ari ni genabla 3 bulan aku bkerja dengan kemas...
mengajar anak2 yg comel n cute n kdg2 mnyebabkan kesabaran aku teruji....
tapi, xpela kan..sebab kita tau tu budak2...
3 bulan..lame x???
dan selama tu jugak kami menunggu gaji....sengkek dah niiii..huwaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
ada x sesiapa nak bagi duit kat aku??hehehe... sila la hubungi saya ye...

dan ni la keadaan kelas aku  selepas d renovate selama 3 bulan..ecehhh..
banyakla renovate aku kan...
walaupun dlm keadaan yg srba kekurangan, aku cekalkan jugak ati ni nak mghias kelas aku...
hehehhhee
kalau korang nak tau, meja2 n kerusi budak2 tu semua hasil ehsan pembantu n guru lain..sian x???cuma aku perlu beli krusi plstik...

ok, nak kongsi sikit....apa yg terjadi selepas 3 bulan ni...

1) Alhamdulillah anak2 aku dah pandai baca alfatihah tanpa bantuan aku..lancar pulak tu.(ni yg paling seronok)

2) Anak2 dah pandai baca doa makan n doa selepas makan...

3) Dah tau baca doa untuk ibu bapa, doa belajar...

4) Dah ingat hari2 dalam BI n BM

6) Lancar sebutan huruf walaupun dorang xkenal sangat huruf...

ape lagi erk...adala beberapa lagi perubahan dorang..Alhamdulillah.... walaupun korang rasa sikit je yang aku buat ni, tapi aku berpuas hati dgn apa yg aku buat :)....

slow2...hehehe...

 -ni pemandangan dari meja guru aku ni-cantik x????-

ni pulak pemandangan dari depan meja guru aku- buruk x??hahahhaha




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, April 25, 2012


 
Salam....
25/4/2012...
bukak2 blog dah lain dah...aku tercarik2 manala tmpat nak buat new post....
susah betull..
zaman dan berubah....kan3...
tapi ni pun ok gak..siap ada location lagi tu..canggih wooo
 
Alhamdulillah dah dapat gaji..
4 bulan menunggu..huhuhuhuhu...
tp tunggakan untuk 13% blm dpt lagi.(bak kata kwn aku la)..
aku sendiri belum cek lagi payslip aku...
xpela kan, smpanan untuk bulan depan...:)
alhamdulillah..

Wednesday, April 4, 2012

pengajaran n pembelajaran


Orang perempuan JANGAN MUDAH TERTIPU dengan ayat lelaki yang MENGORAT versi baik:
"saya tertarik dengan status-status tazkirah awak di facebook/tagg(lman sosial).." atau "saya nak awak bimbing saya jadi baik.." dan yang sewaktu dengannya..

Ketahuilah, lelaki itu FITRAHNYA MEMBIMBING WANITA, bukan dibimbing wanita..dan jika betul dia inginkan bimbingan, dia pasti akan MENCARI SAHABATNYA yang SOLEH... ataupun PARA USTAZ..

p/s : Jika dia mencari kamu sebagai 'PEMBIMBING', sangat pasti ada udang di sebalik mee..HATI-HATI dengan AYAT LUNAK ORANG LELAKI..♥♥

:: Lelaki yang BAIK adalah lelaki yang boleh membimbing wanita ke jalanNya, BUKAN MENGHANYUTKANNYA ::
Copy from FB...
betul2 aku pun pernah mngalami keadaan tu...hairan jugak, knapa nak cari aku sdgkan bnyk lagi ustaz2... ntahla.. no komen..nasib baek aku msh brfikiran waras.. pernah beberapa kali terserempak dengan budak tu.... tapi lansung xnak tegur aku.  ke dia xkenal aku?? ke buat2 xkenal.. ntah pa2 kan??aku ke yg salah... nampak sangat ada udang di sebalik maggi.... So, renung2kAn dan selamat beramal.. cewahhhh :
 

Monday, April 2, 2012

2 April 2012

Salam n selamat malam..
ari ni genabla 3 bulan aku bkerja dengan kemas...
mengajar anak2 yg comel n cute n kdg2 mnyebabkan kesabaran aku teruji....
tapi, xpela kan..sebab kita tau tu budak2...
3 bulan..lame x???
dan selama tu jugak kami menunggu gaji....sengkek dah niiii..huwaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
ada x sesiapa nak bagi duit kat aku??hehehe... sila la hubungi saya ye...

dan ni la keadaan kelas aku  selepas d renovate selama 3 bulan..ecehhh..
banyakla renovate aku kan...
walaupun dlm keadaan yg srba kekurangan, aku cekalkan jugak ati ni nak mghias kelas aku...
hehehhhee
kalau korang nak tau, meja2 n kerusi budak2 tu semua hasil ehsan pembantu n guru lain..sian x???cuma aku perlu beli krusi plstik...

ok, nak kongsi sikit....apa yg terjadi selepas 3 bulan ni...

1) Alhamdulillah anak2 aku dah pandai baca alfatihah tanpa bantuan aku..lancar pulak tu.(ni yg paling seronok)

2) Anak2 dah pandai baca doa makan n doa selepas makan...

3) Dah tau baca doa untuk ibu bapa, doa belajar...

4) Dah ingat hari2 dalam BI n BM

6) Lancar sebutan huruf walaupun dorang xkenal sangat huruf...

ape lagi erk...adala beberapa lagi perubahan dorang..Alhamdulillah.... walaupun korang rasa sikit je yang aku buat ni, tapi aku berpuas hati dgn apa yg aku buat :)....

slow2...hehehe...

 -ni pemandangan dari meja guru aku ni-cantik x????-

ni pulak pemandangan dari depan meja guru aku- buruk x??hahahhaha




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me