Tuesday, March 22, 2011

Aduiiyaaaa..

seminggu cuti skolah, baru hari ni aku gi skolah....
malas betul nak bangun...
oh ya, sebenarnya semalam, aku ada gi skolah...
aku datang ke skolah dalam jam 11 pagi mcm tu...
aku ngajar kafa jak, sbb tu la g kelas lewat..
datang kat pengkalan, dengan confidentnya aku berjalan smpai ke hujung...
rupa2 nya air surut teruk..
mmg xdapat nak lalu la.. teruk sangat2...
kalau nak turun pun terpksa berlumpur.. tension betul..
terpaksa batal kelas semalam..



hari ni pulak huh... mengeluh jak aku.. xbaek kan????

~ aku datang ke sekolah jam 8.55 pagi tunggu perahu tmbang, jam 9.15 baru datang.. hisshhhhh.. kirala brapa lama aku tunggu.. berdiri tau.. sebab kat pgkalan tu xde krusi...

~ datang kat kampung, pengkalan shortcut ke skolah roboh..... aduiyaaaa.... malas mau komen..

~ trpaksa mendarat kat jambatan lain... jauh pulak tu..dalam 1km tepaksa jalan... dahla aku sorg2 jak time tu... aku ikut hati jak time berjalan tu.. sbb 1st time guna jmbatan n jln tu... sampai jugakla aku ke skolah... selamattttt...

~ balik kafa pulak, terpksa tunggu perahu tmbang..kali ni 10 minit... student hntar aku ke pgkalan.. nasib baek.. kalau x, confirm la aku sesat.. dah mengong dah aku time tu...

~ nak naik perahu, hujan angin.. deras betul air laut.. tawakal jak aku time tu.. badan dah basah kuyup... naik ke pengkalan, berenti pulak hujan...

~ balik ke kpg aku pulak, bila nak naik perahu hujan la pulak.. baju dah kering, tp kena ujan lagik, maka basah kuyup la aku..siannyeeee...... tapi kampung aku bgs lagi la, xpelu tunggu tambang sampai 10minit mcm kat skolah aku tu.. tetttttttttttt

~ sekarang ni aku dah rasa bengong2 dah.. rasa nak demam.. huhuhuuhuuuhu...

~ ini sekadar luahan hati, jadi xperlukan penutup...hahahahaha




0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, March 22, 2011

Aduiiyaaaa..

seminggu cuti skolah, baru hari ni aku gi skolah....
malas betul nak bangun...
oh ya, sebenarnya semalam, aku ada gi skolah...
aku datang ke skolah dalam jam 11 pagi mcm tu...
aku ngajar kafa jak, sbb tu la g kelas lewat..
datang kat pengkalan, dengan confidentnya aku berjalan smpai ke hujung...
rupa2 nya air surut teruk..
mmg xdapat nak lalu la.. teruk sangat2...
kalau nak turun pun terpksa berlumpur.. tension betul..
terpaksa batal kelas semalam..



hari ni pulak huh... mengeluh jak aku.. xbaek kan????

~ aku datang ke sekolah jam 8.55 pagi tunggu perahu tmbang, jam 9.15 baru datang.. hisshhhhh.. kirala brapa lama aku tunggu.. berdiri tau.. sebab kat pgkalan tu xde krusi...

~ datang kat kampung, pengkalan shortcut ke skolah roboh..... aduiyaaaa.... malas mau komen..

~ trpaksa mendarat kat jambatan lain... jauh pulak tu..dalam 1km tepaksa jalan... dahla aku sorg2 jak time tu... aku ikut hati jak time berjalan tu.. sbb 1st time guna jmbatan n jln tu... sampai jugakla aku ke skolah... selamattttt...

~ balik kafa pulak, terpksa tunggu perahu tmbang..kali ni 10 minit... student hntar aku ke pgkalan.. nasib baek.. kalau x, confirm la aku sesat.. dah mengong dah aku time tu...

~ nak naik perahu, hujan angin.. deras betul air laut.. tawakal jak aku time tu.. badan dah basah kuyup... naik ke pengkalan, berenti pulak hujan...

~ balik ke kpg aku pulak, bila nak naik perahu hujan la pulak.. baju dah kering, tp kena ujan lagik, maka basah kuyup la aku..siannyeeee...... tapi kampung aku bgs lagi la, xpelu tunggu tambang sampai 10minit mcm kat skolah aku tu.. tetttttttttttt

~ sekarang ni aku dah rasa bengong2 dah.. rasa nak demam.. huhuhuuhuuuhu...

~ ini sekadar luahan hati, jadi xperlukan penutup...hahahahaha


No comments:

Post a Comment