Saturday, January 7, 2012

hoyeahhhh...


Assalamualaikum......
terasa mcm lama dah tak update blog kan....
skarang ni musim malas nak update blog.. segala krja aku malas ni....adoiiiiii...
skarang ni aku dah start mengajar di tabika... Alhamdulillah, aku di tempatkan kat tabika yg boleh la dikatakan dekat dari rumah.....perjalanan dalam 15-20 min jak... okla daripada aku dpt tabika yg mula2 dorang bagi tu....tabika Kpg Sandong.....

MAcam2 pengalaman yg tak prnah aku lalui, aku lalui kat tabika tu.... dan mengajar kanak2 memang berlainan dar pengalaman 2 tahun aku mengajar budak2 skolah rendah.....

1) Ramai budak yg  menangis n mengamuk sebab nak balik rumah

2) Ada budak2 yg panjat pintu kelas sbb nak balik

3) Jadi tukang basuh kencing budak2...

4) Ada yg terkencing dalam seluar....

5) Ada termuntah2 sebab ada budak yg tak biasa minum pagi

6) Ada yg asyik tarik2 baju aku.... nasib xkoyak...

7) Menangis kat bagu cikgu smpai basah2 baju cikgu tu..

8) budak2 tak dapat duduk diam

9) Sakit tekak ngajar budak..

10) ada yg tak dapat duduk diam... budak tu mesti kacau kawan2 yg lain..kaki, tangan, kepala semuanya main peranan...

11) Ni yg paling penting, budak2 panggil aku KAKAK...hehehhehehe...  dan yang menguatkan semangat aku kekiutan budak2 kat sana.. cute mcm ckgunya la...lalalalalaa....

okla, sampai kat cni je post aku kali ni..lain kali jumpa lagi..... daaaaaaaaaaaaaa...

luper lak... tahniah buat kawan2 yg kat Sabah sebab dah dapat posting... esp buat kwn2 yg kena posting kat pulau tu.... hihihi..
Buat yg belum dpat posting lagi, sabar2 k... Sabar itu indah.. =)

Salam..=)





_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me


5 comments:

Aefa Aerisya said...

dpt skolah ne tek na?

NaNaSoHa said...

i dapat kat muara tebas u... tauk nak?? dekat jak...datangla melawat selalu k... kol 8 ya ktk dah dtg..... join kmk ngajar

Aefa Aerisya said...

yah.. kat kpg kmk ya koh.. ntah2 ada ank buah kmk d ajar ktk tok.. cmni g skolah? drive dikpun ka?

NaNaSoHa said...

yaka?? kat muara tebas ka?? sapa namanya??? brapa umo nya??

Aefa Aerisya said...

sik juak tauk nama penohnya nya.. umo pun sik tauk haha.. ntah2 lom skolah gik na kali.. heheh

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, January 7, 2012

hoyeahhhh...


Assalamualaikum......
terasa mcm lama dah tak update blog kan....
skarang ni musim malas nak update blog.. segala krja aku malas ni....adoiiiiii...
skarang ni aku dah start mengajar di tabika... Alhamdulillah, aku di tempatkan kat tabika yg boleh la dikatakan dekat dari rumah.....perjalanan dalam 15-20 min jak... okla daripada aku dpt tabika yg mula2 dorang bagi tu....tabika Kpg Sandong.....

MAcam2 pengalaman yg tak prnah aku lalui, aku lalui kat tabika tu.... dan mengajar kanak2 memang berlainan dar pengalaman 2 tahun aku mengajar budak2 skolah rendah.....

1) Ramai budak yg  menangis n mengamuk sebab nak balik rumah

2) Ada budak2 yg panjat pintu kelas sbb nak balik

3) Jadi tukang basuh kencing budak2...

4) Ada yg terkencing dalam seluar....

5) Ada termuntah2 sebab ada budak yg tak biasa minum pagi

6) Ada yg asyik tarik2 baju aku.... nasib xkoyak...

7) Menangis kat bagu cikgu smpai basah2 baju cikgu tu..

8) budak2 tak dapat duduk diam

9) Sakit tekak ngajar budak..

10) ada yg tak dapat duduk diam... budak tu mesti kacau kawan2 yg lain..kaki, tangan, kepala semuanya main peranan...

11) Ni yg paling penting, budak2 panggil aku KAKAK...hehehhehehe...  dan yang menguatkan semangat aku kekiutan budak2 kat sana.. cute mcm ckgunya la...lalalalalaa....

okla, sampai kat cni je post aku kali ni..lain kali jumpa lagi..... daaaaaaaaaaaaaa...

luper lak... tahniah buat kawan2 yg kat Sabah sebab dah dapat posting... esp buat kwn2 yg kena posting kat pulau tu.... hihihi..
Buat yg belum dpat posting lagi, sabar2 k... Sabar itu indah.. =)

Salam..=)





_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

5 comments:

  1. i dapat kat muara tebas u... tauk nak?? dekat jak...datangla melawat selalu k... kol 8 ya ktk dah dtg..... join kmk ngajar

    ReplyDelete
  2. yah.. kat kpg kmk ya koh.. ntah2 ada ank buah kmk d ajar ktk tok.. cmni g skolah? drive dikpun ka?

    ReplyDelete
  3. yaka?? kat muara tebas ka?? sapa namanya??? brapa umo nya??

    ReplyDelete
  4. sik juak tauk nama penohnya nya.. umo pun sik tauk haha.. ntah2 lom skolah gik na kali.. heheh

    ReplyDelete