Thursday, September 8, 2011

Lari.... lari..lari...

Assalamualaikum wbt.. =)
lama dah rasanya xmenaip kat sini.. asyik2 copypaste je kan.. ari ni tetiba jak rasa nak menaip...

so, macam mana raya korang?? best tak??
Raya memang best... tapi untuk bekerja selepas cuti raya tu la yg tak bestnya...
Ni termasuk aku skali la...hehee.. kalo korang cuti seminggu atau 2 mggu, aku lak cuti sebulan lebih... hebat x??hhahahaa.... sepanjang bula posa ni aku x gi kerja....

Bila dah ari isnin tu dah xde semangat dah nak gi krja.. sebab cuti pnjang sgt.... 
bila dah siap2 mau turun, aku trima msj dari kawanku.. :
"Kak, xpayah buat kafa ari ni... budak2 xramai datang".... Geram??? orang dah siap2 tiba2 tak jadi lak.... (tapi dlm hati rasa bersyukur sebab xperlu kerja dulu)...

so, kelas diteruskan untuk hari esoknya... so far, berjalan dengan lancar.. cuma ari ni jak xlancar.. macam tersekat2 jak ni...hahaha..

Penyelia datang!!!! Lari!!!! Lari!!!!...
1st time didatangi penyelia sepanjang hampir 2 tahun aku ngajar...
terkejut bila dapat call dari ketua kami, " Na, kamek rasa kamek terjumpa penyelia otw ke skolah.. tolong update kedatangan budak2 n tolong inform yg lain"

aku pun cepat2 keluar dari library then, terkejut beruk bila penyelia tu dah depan library..hahahahaa..

Akupun melontarkan senyuman yg paling manis (manis ke?? mcm senyum xjadi jak aku rasa... )  nerves2.... 
Banyaknya soalan... aku inteview pun xbnyak macam tu soalannya... kawan2 yg lain tertanya2  apa yg penyelia tu ckp lama sangat ngan aku....

Alhamdulillah aku dapat menjawab semua soal jawab penyelia tu.... alhamdulillah..
dan alhamdulillah, aku terlepas dari menipu sebab kawan2 yg lain buat tipu sunat ari ni.. dorang cakap buku mengajar tak bawa sedangkan buku tu memang kami bawa tiap masa... sebabkan buku tu tak lengkap sampai bulan ni, terpaksa menipu..... Nasib baek la penyelia tu xtanya ngan aku..... Syukur sangat2...

so, main point kat sini : Sila siapkan rekod mengajar ye cik Nana...hehehe... 
Tensionni. sebab aku pun blm buat lagi. Buku tu tinggal kat skolah sebab tadi hujan lebat.. yalah, kami kan naik prahu.. takut basah (baek punya alasan... )
last aku buat bulan 1.....ada 8 bulan lagi mok update ni.. ok, usaha tangga kejayaan..
~kerana selepas kesulitan ada kemudahan ^_^




0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, September 8, 2011

Lari.... lari..lari...

Assalamualaikum wbt.. =)
lama dah rasanya xmenaip kat sini.. asyik2 copypaste je kan.. ari ni tetiba jak rasa nak menaip...

so, macam mana raya korang?? best tak??
Raya memang best... tapi untuk bekerja selepas cuti raya tu la yg tak bestnya...
Ni termasuk aku skali la...hehee.. kalo korang cuti seminggu atau 2 mggu, aku lak cuti sebulan lebih... hebat x??hhahahaa.... sepanjang bula posa ni aku x gi kerja....

Bila dah ari isnin tu dah xde semangat dah nak gi krja.. sebab cuti pnjang sgt.... 
bila dah siap2 mau turun, aku trima msj dari kawanku.. :
"Kak, xpayah buat kafa ari ni... budak2 xramai datang".... Geram??? orang dah siap2 tiba2 tak jadi lak.... (tapi dlm hati rasa bersyukur sebab xperlu kerja dulu)...

so, kelas diteruskan untuk hari esoknya... so far, berjalan dengan lancar.. cuma ari ni jak xlancar.. macam tersekat2 jak ni...hahaha..

Penyelia datang!!!! Lari!!!! Lari!!!!...
1st time didatangi penyelia sepanjang hampir 2 tahun aku ngajar...
terkejut bila dapat call dari ketua kami, " Na, kamek rasa kamek terjumpa penyelia otw ke skolah.. tolong update kedatangan budak2 n tolong inform yg lain"

aku pun cepat2 keluar dari library then, terkejut beruk bila penyelia tu dah depan library..hahahahaa..

Akupun melontarkan senyuman yg paling manis (manis ke?? mcm senyum xjadi jak aku rasa... )  nerves2.... 
Banyaknya soalan... aku inteview pun xbnyak macam tu soalannya... kawan2 yg lain tertanya2  apa yg penyelia tu ckp lama sangat ngan aku....

Alhamdulillah aku dapat menjawab semua soal jawab penyelia tu.... alhamdulillah..
dan alhamdulillah, aku terlepas dari menipu sebab kawan2 yg lain buat tipu sunat ari ni.. dorang cakap buku mengajar tak bawa sedangkan buku tu memang kami bawa tiap masa... sebabkan buku tu tak lengkap sampai bulan ni, terpaksa menipu..... Nasib baek la penyelia tu xtanya ngan aku..... Syukur sangat2...

so, main point kat sini : Sila siapkan rekod mengajar ye cik Nana...hehehe... 
Tensionni. sebab aku pun blm buat lagi. Buku tu tinggal kat skolah sebab tadi hujan lebat.. yalah, kami kan naik prahu.. takut basah (baek punya alasan... )
last aku buat bulan 1.....ada 8 bulan lagi mok update ni.. ok, usaha tangga kejayaan..
~kerana selepas kesulitan ada kemudahan ^_^


No comments:

Post a Comment