Saturday, July 23, 2011

Ceritera

Lama dah tak update ini blog lorrr… Bukan ape….  Terasa cam malas jak.. Sebab berukband ni slow macam ape ntah.. Laju lagi siput..  Gerammm.. grrrrrr.. Ada skali tu, dah panjang2 aku taep, tiba2 jak disconnect..  GERAMJI….  semalam pun same gak…. line putus2 je…  tiba2 jak disconnect.. terasa macam kat U dulu jak… guna wireless line putus2.. tu xpe la kan… sebab pakai pun free..  ni aku bayar la CELCOM. apesal  pulak servise macam ni..haishhh…. sedangkan aku gune xsampai 1G… ade 4G lebih lagi… sori la korang, xpasal2 baca benda mencarut ni…hahaha… sekadar nak meluah prasaan bah…
ari ni aku nak crita pasal kerenah2 student aku..hehehe… semalam aku buat ujian lisan UPKK… semalam tu khusus untuk budak2 yg slalu escape kelas… yg slalu turun kelas, memang dah abis dah.. xyah nak risau.. sebab aku tau dorang dpt buat ape yg aku suruh n aku tnye… ni budak2 yg JARANG2 turun kelas…
paling aku tak dapat lupe masa lisankan budak ni… name dia Nur Syafinaz… nama dah ok dah.. tapi prangai macam tomboy sikit…. tapi budak2 suma panggil dia Kajol.. tak tau sebab apa..hahaha… ni dialog aku ngan dia….
Aku : sila baca niat wuhdu'
Kajol : sahaja aku berwudhu 5 rakaat….
Aku : ehhhh (blurr)… saya tanye soalan ape tadi?? (buat muka marah)
Kajol: eh, salah2.. sahaja aku berwudhu 4 rakaat…..
Aku : Aih, apa awk cakap ni?? ( aku dah ketawa dah.. xdapat control)
Kajol : salah ka ustazah???
Aku : memang la salah… awak ni nak solat ke nak berwudhu'?? saya lak confuse ….
Kajol : dengan muka tak bersalah dia jawab, dorang(kawan dia) yg cakap… pastu dia ketawa kuat….. HAHAHAHHHAAHHAHAHAH…
Aku : ???????? gile ke budak ni (dlm ati je la)..hahaha..
Ntah pa2 jak budak tu kan… nasib aku la jumpe budak camtu….aku tak dapat nak teruskan lisan sebab sakit perut ketawa..aku  berehat kejap pastu baru smbung lagi.. lame budak tu kat depan aku, makin bengong aku kali..hehehe…
abis crita budak tu, aku crita pasal benda special yg budak bagi ngan aku…  surat a.k.a kad.. sebelum ni, pernah gak aku dapat surat n kad… bunga pun pernah..hahaaa.. tapi kali ni, aku anggap special sikit sebab kad tu, budak tu buat sndiri.. cute sangat na kata2 dalam kad tu mencarik ulu hati aku.. tanjat boboi….…. hahahahaaha
 ni sampul dia...


 



0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, July 23, 2011

Ceritera

Lama dah tak update ini blog lorrr… Bukan ape….  Terasa cam malas jak.. Sebab berukband ni slow macam ape ntah.. Laju lagi siput..  Gerammm.. grrrrrr.. Ada skali tu, dah panjang2 aku taep, tiba2 jak disconnect..  GERAMJI….  semalam pun same gak…. line putus2 je…  tiba2 jak disconnect.. terasa macam kat U dulu jak… guna wireless line putus2.. tu xpe la kan… sebab pakai pun free..  ni aku bayar la CELCOM. apesal  pulak servise macam ni..haishhh…. sedangkan aku gune xsampai 1G… ade 4G lebih lagi… sori la korang, xpasal2 baca benda mencarut ni…hahaha… sekadar nak meluah prasaan bah…
ari ni aku nak crita pasal kerenah2 student aku..hehehe… semalam aku buat ujian lisan UPKK… semalam tu khusus untuk budak2 yg slalu escape kelas… yg slalu turun kelas, memang dah abis dah.. xyah nak risau.. sebab aku tau dorang dpt buat ape yg aku suruh n aku tnye… ni budak2 yg JARANG2 turun kelas…
paling aku tak dapat lupe masa lisankan budak ni… name dia Nur Syafinaz… nama dah ok dah.. tapi prangai macam tomboy sikit…. tapi budak2 suma panggil dia Kajol.. tak tau sebab apa..hahaha… ni dialog aku ngan dia….
Aku : sila baca niat wuhdu'
Kajol : sahaja aku berwudhu 5 rakaat….
Aku : ehhhh (blurr)… saya tanye soalan ape tadi?? (buat muka marah)
Kajol: eh, salah2.. sahaja aku berwudhu 4 rakaat…..
Aku : Aih, apa awk cakap ni?? ( aku dah ketawa dah.. xdapat control)
Kajol : salah ka ustazah???
Aku : memang la salah… awak ni nak solat ke nak berwudhu'?? saya lak confuse ….
Kajol : dengan muka tak bersalah dia jawab, dorang(kawan dia) yg cakap… pastu dia ketawa kuat….. HAHAHAHHHAAHHAHAHAH…
Aku : ???????? gile ke budak ni (dlm ati je la)..hahaha..
Ntah pa2 jak budak tu kan… nasib aku la jumpe budak camtu….aku tak dapat nak teruskan lisan sebab sakit perut ketawa..aku  berehat kejap pastu baru smbung lagi.. lame budak tu kat depan aku, makin bengong aku kali..hehehe…
abis crita budak tu, aku crita pasal benda special yg budak bagi ngan aku…  surat a.k.a kad.. sebelum ni, pernah gak aku dapat surat n kad… bunga pun pernah..hahaaa.. tapi kali ni, aku anggap special sikit sebab kad tu, budak tu buat sndiri.. cute sangat na kata2 dalam kad tu mencarik ulu hati aku.. tanjat boboi….…. hahahahaaha
 ni sampul dia...


 

No comments:

Post a Comment