Saturday, April 16, 2011

Kursus

lepas sukan ari ahad tu, aku terus bergegas balik ke rumah.
xsempat nak abiskan sukan.. sebab sukan abis jam 3 ptg... 
aku pulak kena melapor diri kat Pusat Latihan Sarawak jam 2.30...
penat aku bekejar ke sana ke mari..huhuhuhu...
pendaftaran dari jam 2.30 -3.30 petang..
aku pulak dtg kat sana jam .3.15 ptg..
tapi, salah tempat.. 3.30 jugak baru dtg kat tmpat pndaftaran..
tengah berbaris tu, ada pengumuman.. 
diaorang suruh peserta berkumpul kat dewan jam 4 untuk dengar taklimat.... 
aduii.. aku dpt masuk dlm bilik pun jam 4.. pastu bergegas ke dewan...
nasib baik ada kwn dr skolah yg sma....
datang dlm dewan tu, org dah ramai..malu jak rasa time tu..
xpe, rilex na...hahahaa

 tag yg perlu di pakai kat mana2.. rasa orientasi pulak..hahaha

 ~sebelum sampai kat sana, lalu sekolah aku dulu..hehehee.. SMKA SHOAW~

oh ya, sebenarnya baru ari jumaat tu ustaz kat jais tu call aku..
dia cakap, aku kena gi kursus pendedahan guru2 kafa...
huhuhuhu... xtau nak ckp apa prasaan aku time ustaz tu call..
dia ckp, dia lupa nak bgtau aku...
dahla buku aku semua d tinggal kat skolah..
terpaksa la gi skolah keesokan harinya.. =(
letih betulll....



lepas taklimat, aku balik ke bilik....
best betul bilik kat situ... macam dok hotel pulak...hehehee..
semua ada.. complete la....
bilik pun besar.. 
sebab tu bilik urusetia sebenarnya... sbb tu la cmplete kali..
almaklum la, aku dtg lambat..hahahhaa
apapun, aku bagi full mark untuk PLS.....hehehe

tapi, waktu tgah syiok2 mengemas katil tu, tiba2 org bukak pintu..
terkejut beruk aku ngan rumate ku....
tau sapa yg bukak?? lelaki la...
la, salah bilik rupanya..hahahhaa.....
lucu la time tu, aku sambar apa jak yg dekat dengan ku untuk tudung kpala..
tau apa yg aku sambar?? kain cadar..hahahaha..lawak2...
sapa suruh tak kunci pintu kan???
aku dengan kawanku pun ada jugak tersesat ke kawasan lelaki sebelum smpai ke bilikku ni..
lelaki la yg tolong tunjuk arah bilik kat kitaorg...
hahahaha...

lepas kejadian tu, aku terus kunci pintu..
tapi, time roomate aku kat toilet, aku dengar org try nak bukak pintu aku...
seram dowh....
beberapa kali try, tapi xdapat.
.aku mmberanikan diri untuk bukak pintu tu..
lepas pasang tudung, aku terus bukak pintu.. ada lelaki tecegat dpn pintu ku dgn mmbawa kunci..
aik, terkejut beruk untuk kedua kalinya..hahhaa
aku nampak lelaki tu terkejut jugak..
terkejutnya nampak lebih teruk drp aku jak...hahaa
dia cakap "sori2, salah bilik"..
hahahaa.. rasa macam nak ketawa jak aku..
tapi aku control ayu...
aku cakap "owh.. xpa"... =)

 bilik aku~~ selerak sikit sebab time ni tengah packing barang. nak balik ruma..



banyak benda yg aku belajar kat sini..
tapi, nak complain sikit...
ada sorang penceramah tu, boring sangat2.. 
asal org tu ceramah, msti aku ngantuk... sampai berair mata..
bukan sebab nangis.. sebab menguap terlalu kerap..
bukan aku jak yg macam tu, aku tengok kawan aku kat sebelah pun berair jugak mata..hahahahaha
penceramah yg lain tu ok la....

teringat dialog waktu ceramah tu.. 

penceramah : kalau guru dah kencing berdiri, murid2nya mesti kencing
peserta(ustaz2 yg nakal) : murid2 mestila kencing berganti-ganti...

ada jugak dialog lain 
" kalau dulu, elaun guru KAFA RM500 jak.. sekarang ni, dah naik jadi RM800..
kalau dulu guru yg perempuannya guna KAPUR BARUS untuk berbedak.. sekarang dah mampu beli bedak yg avon "
aik, yaka?? adaka org guna kapur barus untuk berbedak...hahahhaa.. sabar jak la.

ada jugak perbentangan dari duru kafa (lakonan) yg mencuit hati..xkering gusi ketawa....
adaka org tua jadi murid.. pastu org muda jadi guru.. 
siap panggil anak murid tu dengan nama dedek lagi.. sorang lagi bang dek..
alalallaa,,, dahla dedek tu org berusia..
pastu cute pulak tu...
msti korang cakap "xlawak pun" kan??...
kalau korang ada time tu, msti berair mata sebab ketawa...hahahaha
percayo la cakap den..


erkkk, makanan kat sana pun sedap jugak tau..hahhahaa 
nyum3 =)

 ~ ni dewan makan.. cantik kan??? ~

makanan terakhir kat sana.... nyum3.. sedapnye... ada ayam masak merah, rojak...


majlis penutupan pulak di rasmikan oleh menteri di jabatan perdana menteri..
time tu smpat berkempen pulak..hehehe...
dengar je la.. aku pun blm cukup umur untuk mengundi bah...hahaa

penutup untuk entry kali ni:

PLS tu antara tempat yg terbaik untuk berkursus...
tenang sgt tempat tu...
kalau keluar bilik jak, msti dengar lagu nasyid....
kat dewan pun sama..kalau tgah tggu org, mesti diaorg pasang lagu nasyid
belum pernah aku kursus tmpat macam ni.. best sgt2...

ada kerja kosong tak kat sane erk??? nak keja kat sana la..hahahaha...








0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, April 16, 2011

Kursus

lepas sukan ari ahad tu, aku terus bergegas balik ke rumah.
xsempat nak abiskan sukan.. sebab sukan abis jam 3 ptg... 
aku pulak kena melapor diri kat Pusat Latihan Sarawak jam 2.30...
penat aku bekejar ke sana ke mari..huhuhuhu...
pendaftaran dari jam 2.30 -3.30 petang..
aku pulak dtg kat sana jam .3.15 ptg..
tapi, salah tempat.. 3.30 jugak baru dtg kat tmpat pndaftaran..
tengah berbaris tu, ada pengumuman.. 
diaorang suruh peserta berkumpul kat dewan jam 4 untuk dengar taklimat.... 
aduii.. aku dpt masuk dlm bilik pun jam 4.. pastu bergegas ke dewan...
nasib baik ada kwn dr skolah yg sma....
datang dlm dewan tu, org dah ramai..malu jak rasa time tu..
xpe, rilex na...hahahaa

 tag yg perlu di pakai kat mana2.. rasa orientasi pulak..hahaha

 ~sebelum sampai kat sana, lalu sekolah aku dulu..hehehee.. SMKA SHOAW~

oh ya, sebenarnya baru ari jumaat tu ustaz kat jais tu call aku..
dia cakap, aku kena gi kursus pendedahan guru2 kafa...
huhuhuhu... xtau nak ckp apa prasaan aku time ustaz tu call..
dia ckp, dia lupa nak bgtau aku...
dahla buku aku semua d tinggal kat skolah..
terpaksa la gi skolah keesokan harinya.. =(
letih betulll....



lepas taklimat, aku balik ke bilik....
best betul bilik kat situ... macam dok hotel pulak...hehehee..
semua ada.. complete la....
bilik pun besar.. 
sebab tu bilik urusetia sebenarnya... sbb tu la cmplete kali..
almaklum la, aku dtg lambat..hahahhaa
apapun, aku bagi full mark untuk PLS.....hehehe

tapi, waktu tgah syiok2 mengemas katil tu, tiba2 org bukak pintu..
terkejut beruk aku ngan rumate ku....
tau sapa yg bukak?? lelaki la...
la, salah bilik rupanya..hahahhaa.....
lucu la time tu, aku sambar apa jak yg dekat dengan ku untuk tudung kpala..
tau apa yg aku sambar?? kain cadar..hahahaha..lawak2...
sapa suruh tak kunci pintu kan???
aku dengan kawanku pun ada jugak tersesat ke kawasan lelaki sebelum smpai ke bilikku ni..
lelaki la yg tolong tunjuk arah bilik kat kitaorg...
hahahaha...

lepas kejadian tu, aku terus kunci pintu..
tapi, time roomate aku kat toilet, aku dengar org try nak bukak pintu aku...
seram dowh....
beberapa kali try, tapi xdapat.
.aku mmberanikan diri untuk bukak pintu tu..
lepas pasang tudung, aku terus bukak pintu.. ada lelaki tecegat dpn pintu ku dgn mmbawa kunci..
aik, terkejut beruk untuk kedua kalinya..hahhaa
aku nampak lelaki tu terkejut jugak..
terkejutnya nampak lebih teruk drp aku jak...hahaa
dia cakap "sori2, salah bilik"..
hahahaa.. rasa macam nak ketawa jak aku..
tapi aku control ayu...
aku cakap "owh.. xpa"... =)

 bilik aku~~ selerak sikit sebab time ni tengah packing barang. nak balik ruma..



banyak benda yg aku belajar kat sini..
tapi, nak complain sikit...
ada sorang penceramah tu, boring sangat2.. 
asal org tu ceramah, msti aku ngantuk... sampai berair mata..
bukan sebab nangis.. sebab menguap terlalu kerap..
bukan aku jak yg macam tu, aku tengok kawan aku kat sebelah pun berair jugak mata..hahahahaha
penceramah yg lain tu ok la....

teringat dialog waktu ceramah tu.. 

penceramah : kalau guru dah kencing berdiri, murid2nya mesti kencing
peserta(ustaz2 yg nakal) : murid2 mestila kencing berganti-ganti...

ada jugak dialog lain 
" kalau dulu, elaun guru KAFA RM500 jak.. sekarang ni, dah naik jadi RM800..
kalau dulu guru yg perempuannya guna KAPUR BARUS untuk berbedak.. sekarang dah mampu beli bedak yg avon "
aik, yaka?? adaka org guna kapur barus untuk berbedak...hahahhaa.. sabar jak la.

ada jugak perbentangan dari duru kafa (lakonan) yg mencuit hati..xkering gusi ketawa....
adaka org tua jadi murid.. pastu org muda jadi guru.. 
siap panggil anak murid tu dengan nama dedek lagi.. sorang lagi bang dek..
alalallaa,,, dahla dedek tu org berusia..
pastu cute pulak tu...
msti korang cakap "xlawak pun" kan??...
kalau korang ada time tu, msti berair mata sebab ketawa...hahahaha
percayo la cakap den..


erkkk, makanan kat sana pun sedap jugak tau..hahhahaa 
nyum3 =)

 ~ ni dewan makan.. cantik kan??? ~

makanan terakhir kat sana.... nyum3.. sedapnye... ada ayam masak merah, rojak...


majlis penutupan pulak di rasmikan oleh menteri di jabatan perdana menteri..
time tu smpat berkempen pulak..hehehe...
dengar je la.. aku pun blm cukup umur untuk mengundi bah...hahaa

penutup untuk entry kali ni:

PLS tu antara tempat yg terbaik untuk berkursus...
tenang sgt tempat tu...
kalau keluar bilik jak, msti dengar lagu nasyid....
kat dewan pun sama..kalau tgah tggu org, mesti diaorg pasang lagu nasyid
belum pernah aku kursus tmpat macam ni.. best sgt2...

ada kerja kosong tak kat sane erk??? nak keja kat sana la..hahahaha...






No comments:

Post a Comment